Välkomna till Geek Meet 6

Nytt år, nytt Geek Meet. Det är takten vi håller nu. Nåväl, det var värt väntan för det här blir riktigt bra!

Datum & Lokal

Torsdag den 6 mars 2014 hos QuickNet, Munkgatan 7
Kom kl 19 så ni hinner säga hej innan första passet.

Program

#1

Jens of Sweden och Jays är historia för Jens Nylander. Nu är han tillbaka med en ny spännande startup som han kallar för Automile.

Automile Box är en liten pryl som du kan ansluta till servicekontakten som sitter strax under ratten i de flesta bilar. Väl inkopplad så börjar den skicka all data den kommer åt från bilen till Automiles servrar, och med egen gps och accelerometer blir det en hel del. Tack vare roamingavtal med mobiloperatörer i 53 länder är marknaden enorm. Ett Quantified Self koncept för din bil, helt enkelt!

Hör det hemma på Geek Meet? Japp. Automile tillverkar bara själva boxen. Resten är upp till dig, om du vill. Med ett väldokumenterat API och en smart distributionsmodell för hårdvaran är det bara att köra igång att revolutionera fordonsbranschen med dina egna applikationer.

Jens kommer och berättar om sin resa hittills och sin nya satsning ur ett utvecklarperspektiv. Har du tur kanske du kan få lägga vantarna på en Automile Box också.

#2

Geek-Meet bekantingen David Paulsson har dragit från stan och jobbar numera som gränssnittsutvecklare på Valtech i Stockholm.

Nu räcker det inte längre att knacka HTML, CSS och JS i någon texteditor och tanka upp det med ditt favorit-FTP-program, påstår han.

Helt plötsligt ska man skriva HTML med Emmet, CSS med SASS, JS med Coffeescript och gärna kontrollera koden med CSS-/JS-hint direkt när man sparar. Helst ska den även passera några unit-tester och om det gör det så ska allt deployas automagiskt.

Hur går det till? Och hur sätter du upp ditt nästa projekt?

David ska helt enkelt reda ut det här med front-end anno 2014!

Anmälan

INGEN ANMÄLAN PÅ FACEBOOK denna gång.
Anmäl dig här istället.

Och det är självklart gratis inträde.

Övrigt

QuickNet bjussar på öl, cola, mackor och Wifi och har lovat att berätta om nyheterna i sin ombyggda serverhall.

Vi ses där!