Geek Meet 3

Nu är alla 70 platserna bokade, anmäl dig gärna till reservlistan via mail.

Okej, det var inte lätt det här. Vi hade en rejäl uppförsbacke med flera talare som backade ur och tiden började rinna iväg. Men så plötsligt löser sig bara allting inom loppet av någon vecka. Härligt!

Här är programmet för årets sista Geek Meet i Västerås, närmare bestämt hos Hypernode!

Datum & lokal

den 30 november 2011 hos Hypernode, Munkgatan 20d
Kom kl 19.00, första dragningen c:a 19.30

Program

Sam Nurmi har grundat några av Västerås coolaste webstartups, bland annat Loopia och Pingdom – en webbtjänst för övervakning av tillgänglighet och prestanda för webbplatser och servrar över hela världen. För tilfället görs 6,5 miljoner tester per timme och den historiska datan upptar 23 TB. Men hur går det till att utveckla och skala en webbapplikation med hundratusentals användare som t.ex. vill se historik och grafer? Det hoppas vi få svar på! Sam kommer även att bjuda på andra erfarenheter, om exempelvis SMS och att Internet inte är så stabilt som många vill tro.

Fredrik Berglund (@blynt) är en trogen Geek Meet-besökare som bland annat bygger webbtjänster genom sina bolag Kinapuff och Lnk Juice. Via Lnk Juice erbjuds en JavaScript-widget som hjälper bloggare och hemsidesägare att tjäna en slant på sitt innehåll, och Fredrik kommer guida oss kring vad man bör tänka på när man skriver JavaScript som ska fyras av i okänd miljö. Hur undviker man att koden krockar med annan kod, att andras webbplatser inte påverkas vid driftstörning på egna servrar, hur man snabbt får tillgång till DOM utan externa bibliotek, etc … extrem klientprogrammering helt enkelt!

Anmälan

Det kostar inget att komma men du måste anmäla dig i förväg antingen genom att skicka ett mail eller via eventet på Facebook. Uppdatering: Nu är platserna nästan slut så det är anmälan via mail som gäller! Uppdatering 2: FULLT! Anmäl dig till reservlistan via mail.

Övrigt

Hypernode bjuder på dryck och tilltugg!
Det är skofritt som gäller, så kom ihåg att ta på finstrumporna.

Vi får plats med max 70 pers = först till kvarn – anmäl dig nu och tipsa alla polarna.

Här hittar du Facebook-gruppen.

Uppdatering: Nu är platserna nästan slut så det är anmälan via mail som gäller!